Evini Kirala
Kaş'ta Gezilecek Yerler
13.01.2020
Kaş'ta Gezilecek Yerler

Kaş’ta Gezilecek Yerler

Antalya’nın en güzel tatil bölgelerinden olan Kaş’ta gezilecek yerler oldukça fazladır. Kent merkezinin 200 km uzaklığında bulunan Kaş bölgesi, kiralık villaların çok sayıda olduğu ve plajlarıyla ünlü bir ilçedir. Bu kapsamda Büyük ve Küçük Çakıl plajları başta olmak üzere Çukurbağ Yarımadası, şelale ve mağaraları ziyaret edebilirsiniz. Kaş kiralık villa seçenekleri ise her zaman deniz ve doğa manzaralı olarak sunulmaktadır. Alternatif olarak Kaş ev kiralama hizmeti alanlar da muhteşem bir tatil deneyimi yaşayacaktır.

Kaş’ta Görülmesi Gereken Yerler

Kaş, belirttiğimiz üzere Antalya’nın en yoğun tatil bölgelerinden biridir. O halde Kaş’ta gezilecek yerler sıralanacak olursa;

  • Kaleköy Limanı
  • Hidayet Koyu
  • Patara Antik Kenti
  • Kekova
  • Kaputaş Plajı
  • Xanthos Antik Kendi
  • Akçagerme Plajı
  • Kalkan
  • Aslanlı Lahit
  • Büyük Çakıl Plajı
  • Çukurbağ Yarımadası
  • Autiphellos Antik Kent Tiyatrosu
  • Noel Baba Kilisesi şeklindedir.

Kaş’ta sadece turistik bölgeleri değil, kültürel bölgeleri de görebilirsiniz. Standartların üzerinde bir seyahat deneyimi sunan bu bölge en çok yaz sezonu için tercih edilmektedir.

Kaputaş Plajı: Masmavi deniz suyunun güneş ile buluştuğu Kaputaş Plajı, turkuaz rengiyle ziyaretçilerin yoğun olarak vakit geçirdiği yerler arasındadır. Ayrıca burada çok güzel bir manzaraya şahitlik edebilirsiniz.

Patara Antik Kenti: Milattan önce 8. yüzyıla dayandığı düşünülen Patara Antik Kenti’nin Likyalılara ev sahipliği yaptığı biliniyor. Ayrıca burada Roma Zafer Takı ile Bizans Bazilikası da bulunmaktadır.

Kekova: Sadece tekneler ile ulaşılabilen Kekova, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Ayrıca Kaş’ta gezilecek yerler arasında oldukça popüler olan Kekova adasında çok güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu: Karaçay’dan doğan bir kanyon olan Saklıkent Kanyonu’nda harika bir manzara bulunuyor. Tahta köprüleri ve dik yamaçlarıyla dikkat çeken bu kanyon, doğal bir güzelliğe sahiptir.

Autiphellos Antik Kent Tiyatrosu: Bu tiyatro, Likyalılar döneminden günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca restore edilen antik tiyatroda çok güzel bir deniz manzarası bulunuyor.

Kaleköy Limanı: Harika bir manzarası olan Kaleköy Limanında çok sayıda restoran ve kafe de bulunuyor. Ayrıca birbirinden güzel ve şık olan pansiyonlarda kalabilirsiniz. Elbette Kaş kiralık apart arayışlarınızı da burada yapabilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti: UNESCO’nun Dünya Miras Listesinde yer alan bu antik kent, Pers döneminden kalmıştır. Ayrıca Bizans ve Roma imparatorluklarına da ev sahipliği yapmıştır.

Patara Plajı: Kaş’ta gezilecek yerler arasında bulunan Patara Plajının uzunluğu 12 km’dir. Ayrıca ince yapılı kumları bulunan bu plaj, deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanıdır.

Hidayet Koyu: Kaş merkezden rahatlıkla ulaşabileceğiniz Hidayet Koyu, plajındaki caretta caretta cinsi kaplumbağalarının yaşadığı bir yerdir. Daha önceleri gizli bir plaj olarak bilinen Koy’un artık geniş kitleler tarafından ziyaret edildiği unutulmamalıdır.

Akçagerme Plajı: Kaş’ta deniz tatili yapmak isteyenlerin ilk tercihi arasında bulunan Akçagerme Plajı’nda çok uygun fiyatlı otel seçenekleri de yer almaktadır.

Kalkan: 3000 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Kalkan’ın Yunan tüccarlar tarafından kurulduğu düşünülüyor. Şehir kalıntılarının çok sayıda olduğu Kalkan bölgesi, tarihsel süreçte Likyalılara da ev sahipliği yapmıştır.

Noel Baba Kilisesi: Demre’de bulunan Noel Baba Kilisesi, Aziz Nicholas’ın anısına inşa edilmiştir. Oldukça dikkat çeken bir mimariye sahip olan kilisenin mozaik taban kaplamaları da dikkat çekmektedir.

Büyük Çakıl Plajı: 50 metre uzunluğunda olan bu plaj, oldukça sakin ve huzurlu bir deniz tatili için idealdir.

Kaş’ta Tatil Seçenekleri

Kaş’ta tatil yapmak isteyenler ayrıca birbirinden farklı alternatiflerle karşılaşmaktadır. Bu konuda Kaş’ta gezilecek yerler ile beraber Kaş’ta konaklama imkanları da gelişmiştir. Kaş’ta otel tatili yapmak isteyenler Saylam Suites, Hotel Kayahan, Lycia Otel ya da Lukka Hotel’i tercih edebilir. Ancak Kaş’ta villa kiralamak çok daha mantıklı olacaktır. Aynı durum apart evleri için de geçerlidir.

Villa kiralamak, günümüzün trend tatil seçenekleri arasındadır. Villalarda hem deniz hem de doğa manzarası iç içedir. Bu nedenle Kaş bölgesindeki muhteşem deniz manzarası eşliğinde kiralayacağınız villaların tamamı korunaklıdır. Yani dışarıdan herhangi bir şekilde görünmez. Aileler bu sayede kendilerine özel olarak tahsis edilen villalarda haftalık ya da aylık konaklama yapabilir. Aynı durum günlük villa kiralama hizmetleri için de geçerlidir.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış