Evini Kirala
Kaş’ta Gezilecek Tarihi Yerler
8.05.2020
Kaş’ta Gezilecek Tarihi Yerler

Kaş, Antalya’da bulunan bir ilçedir ve Türkiye’nin turistik anlamda en çok dikkat çeken bölgelerinin başında gelmektedir. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist Kaş’ı ziyaret etmektedir. Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan ilçenin tarihi yönü de son derece kuvvetlidir. Eğer hem denize, kuma, güneşe ve doğaya doyacağınız hem de tarihi mekanları keşfedebileceğiniz bir tatil planlıyorsanız, Kaş sizin için doğru bir seçim olacaktır. Şimdi Kaş’ta gezilecek tarihi yerlere bir göz atalım.

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Likyalılardan kalan bu tiyatro Kaş’ta mutlaka görmeniz gereken tarihi mekanların başında gelmektedir. Antiphellos, Likyalıların eski yerleşim yerlerinden biridir ve bu eski yerleşim yerinden günümüze Antiphellos Antik Tiyatro’su kalmıştır.  Tiyatronun gerçekten büyüleyici bir atmosferi vardır ve sizi adeta eski dönemlere götürür. Tiyatronun en tepe noktasına çıktığınızda ise karşınıza muhteşem bir Kaş ve Meis adası manzarası çıkacaktır. Fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir noktadır. Kaş’ta tarihi yerler tabii ki Antiphellos Antik tiyatrosu ile bitmiyor.

Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

Kaş merkezinde bulunan bu çarşı, ülkemizin birçok turistik bölgesinde bulunan çarşılara benzemektedir.  Bu çarşıda birçok el yapımı ürün, hediyelik eşya bulabilirsiniz. Ayrıca, oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz birçok küçük cafe bulunmaktadır. Çarşının tarihi yanı ise, çarşı boyunca yürürken görebileceğiniz ahşap evlerden gelmektedir. Sokakların her biri tarih kokmaktadır ve birbirinden güzeldir.

Uzunçarşı boyunca yürürken göreceğiniz tarihi doku sadece yolda göreceğiniz evlerle sınırlı değildir tabii ki. Çarşıda yürürken bir noktada karşınıza bir Lahit ya da diğer adıyla Kral Mezarı çıkacaktır. Yine Likyalılardan kalma olan bu eserin tarihi M.Ö 4. Yüzyıl’a kadar dayanmaktadır.  Lahit üzerindeki figürler bugün de net olarak görülebilmektedir.

Xanthos Antik Kenti

xanthos antik kenti

Kaş’ta gezilecek yerler arasında Xanthos antik kentinden bahsetmemek olmaz. Eğer tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorsanız, Kaş merkezden 50 kilometre kadar uzakta bulunan bu antik kente gitmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. Xanthos Antik Kenti, Kaş tarihi yerler arasında ilk sırada gelir diyebiliriz. Zira bölgede tek bir eser değil birçok farklı tarihi eser bulunmaktadır ve bu antik şehir UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir. Antik kent, çok defa yıkılmasına rağmen tekrar inşa edilerek ayakta kalmayı başarmıştır. Bölgedeki kazılar devam etmekte ve hala tarihi eserler çıkmaktadır. Söylenenlere göre, şu an görülebilen tarihi eserler, kazı çalışmalarının sonuçlarının sadece 4’te 1’ini oluşturmaktadır. Antik Kent’e girmek için giriş ücreti vermeniz ya da Müze Kart kullanmanız gerekmektedir. Turizm döneminde haftanın her günü 08:30-18:30 arasında ziyarete açıktır. Turizm dönemi dışındaysa 08:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Demre

Demre’de Kaş’ta gezilecek yerler arasındadır ve kaçırılmaması gerekir. Bu bölge Kaş merkeze 40 dakika uzaklıkta bulunur ve muhteşem bir tarihi dokuya sahiptir. Hıristiyan dünyası için önemli bir yere sahip olan St. Nicholaus Kilise’si bu bölgede bulunmaktadır. Kilisede her yıl 6 Aralık’ta Noel Baba adıyla bilinen St. Nicola için törenler düzenlenmektedir.

Uyuyan Dev

Kaş’ın merkezinden çok az uzakta yer alan Uyuyan Dev de Kaş tarihi yerler arasında en önde gelenlerden biridir. Kaş’ı çevrelemekte olan bu dağ, siluet olarak uyuyan bir devi andırdığı için bu isim verilmiştir. Tabii ki bir efsanesi de vardır. Bir balıkçı olan Prometeus’un, Olimpos’un tanrılarından biri tarafından sevgilisinden ayrı bırakılmasını ve Meis’e hapsedilmesini konu alan efsaneye göre, balıkça Meis’ten bir kayıkla kaçarak sevgilisini kurtarır. Bunun sonucunda da aşıklardan biri Meis’te biri Kaş’ta dağa çevrilir. İşin efsane kısmı bir yana, bu dağa çıkıp batan güneşi izlemek büyük keyif olacaktır. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış