Evini Kirala
İslamlar Köyü ve Çevresinde Gezilecek Yerler
31.07.2020
İslamlar Köyü ve Çevresinde Gezilecek Yerler

İslamlar Köyü, Antalya ilinin Kalkan ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran cennetlerden biridir. Gözlerden uzak bir yerde olması ve adeta saklı bir köşe olması, sessizliği seven tatilciler için İslamlar Köyü’nü gizemli bir yer haline getirmektedir. Muhafazakar bir tatil amaçlayanlar için ideal bir konuma sahip olan İslamlar Köyü, tatil köylerinden ve otellerden sıkılanlar için ev konforu sunması ile biliniyor. Genellikle villa turizminin geliştiği bölgede ailecek zaman geçirmek isteyen ya da doğayla bütünleşmek isteyen pek çok kişi bulunuyor.

İslamlar Köyü Nerede?

İslamlar Köyü Antalya’nın Kalkan bölgesinde bulunan küçük şirin bir köydür. Kalkan ilçe merkezine 7-8 kilometre mesafede olan köye araçla ve ya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. Antalya şehir merkezine olan uzaklığı 2,5 saat olup, Dalaman havalimanına ise 1,5 saat uzaklıktadır. Ayrıca Fethiye ile aradaki mesafe 1 saat kadardır.

İslamlar Köyü Gezilecek Yerler

Kaputaş Plajı

  • Kaputaş Plajı
    İslamlar Köyü yakınlarında olan ve gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırada yer alan Kaputaş Plajı, masmavi ve tertemiz denizi ile biliniyor. İslamlar Köyü’ne 7 kilometre uzaklıkta olan bu plaja yarım saat gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Adeta bozulmamış bir doğa manzarası izleyebileceğiniz bu plajda kumsalların beyazlığı ve sakinliği sizi rahatlatacak. Kaputaş Plajı’nda kendinizi Maldivlerde gibi hissedebilirsiniz
  • Patara Plajı
    İslamlar Köyü’ne 11 kilometre mesafede olan Patara Plajı, yüzmeyi sevenler ve doğayı en güzel hali ile izlemek isteyenler için ideal bir nokta. Uçsuz bucaksız bir deniz manzarasına sahip olan plajda bol bol eğlenebilir ve gün batımını izleyebilirsiniz. Patara Plajı ülkemizin en uzun plajı olduğu gibi en görkemli plajları arasında yer alıyor.
  • Saklıkent Kanyonu
    İslamlar Köyü’ne 11 kilometre mesafede olan Patara Plajı, yüzmeyi sevenler ve doğayı en güzel hali ile izlemek isteyenler için ideal bir nokta. Uçsuz bucaksız bir deniz manzarasına sahip olan plajda bol bol eğlenebilir ve gün batımını izleyebilirsiniz. Patara Plajı ülkemizin en uzun plajı olduğu gibi en görkemli plajları arasında yer alıyor.
  • Pirha Antik Kenti
    İslamlar Köyü’nün biraz yukarısında olan ancak köye en yakın antik kentlerden biri Pirha’dır. Kayalardan oluşan mezarlar, heykeller ve rölyef çalışmalarının yanı sıra lahitlerde bu antik kentte bulunmaktadır.
  • Patara Antik Kenti
    Demokrasinin ilk kez karşımıza çıktığı antik kent olarak da bilinen Patara, diğer antik kentlerden farklı olarak daha fazla ilgi görüyor. Likyalıların başkenti olarak bilinen bu antik kent aynı zamanda bir liman şehri olmasından dolayı gelişmişliği ile öne çıkıyor. Demokratik yönetim şeklinin ilk kez görüldüğü bu antik kentte meclis binasının bulunması ise dikkat çekiyor.
  • Kalkan Plajı
    İslamlar Köyü ile arasında oldukça az bir mesafe bulunan Kalkan Plajı, biraz daha kalabalık ortamlardan hoşlananlar için ideal bir konum oluyor. İslamlar Köyü’nde bulunan sakinlikten sıyrılmak ve insan içine çıkmak istediğinizde ailenizle birlikte bu plaja gelebilirsiniz. Restoranlar, kafe ve alışveriş alanlarının dışında denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Kekova Batık Kent
    İslamlar Köyü ile arasında 1 saatlik mesafe olan Üçağız Köyü’nde Kekova Batık Şehre gelebilirsiniz. Binlerce yıl öncesinde Likyalılara ait olduğu bilinen kentin sular altında kalmasıyla oluşan bu batık kent ihtişamını halen yitirmeden başarılı bir şekilde sergiliyor. Tekne kiralama ya da tekne turları ile ulaşabileceğiniz bu bölgeni doğal yapısı dikkatinizi çekerken batık kenti su üzerinden izleyebilirsiniz.
    Kekova Batık Kent
  • Kaş Plajları
    30-45 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz plajlardan olan Kaş plajları birbirinden güzel doğa manzaraları ile sizi kendine hayran bırakacaktır. Bol bol yüzebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz alanlara sahip olan Kaş’ta çarşı içerisinde gezinebilir, farklı lezzetler sunan restoranlarda yemekler yiyebilir ve Antik Tiyatro gibi tarihi mekanların keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Ölüdeniz
    Fethiye ile olan uzaklığı 1 saatlik mesafe olan İslamlar Köyü’ne gelmişseniz Ölüdeniz’i görmeden gitmemelisiniz. Doğası, plajları ve gezilecek birbirinden güzel mekanları ile burada keyifle vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca dalış ve paraşütle atlama yaparak farklı sporlar deneyebilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekinebileceğiniz bu bölgede enfes lezzetler deneyebilirsiniz. İslamlar Köyü’ne yakınlığının yanında kalabalık ve temiz bir yer olan Ölüdeniz ve çevresine aracınızla gitmeniz daha rahat gezmenizi sağlayacaktır.
    Fethiye Ölüdeniz

İslamlar Köyü içinde konforlu bir tatil yapmak isterseniz farklı tiplerde uygun fiyatlı kiralık villa seçeneklerimiz için hemen tıklayın.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış