Evini Kirala
Fethiye'de Görülmesi Gereken Yerler
31.08.2020
Fethiye'de Görülmesi Gereken Yerler

Muğla’nın en sevilen ve en çok rağbet gören bölgelerinden olan Fethiye, eşsiz doğası ve tarihi dokusu ile misafirlerine kucak açıyor. Dağlar arasından akan buz gibi suları, koyları, yeşilin bin bir tonunu kuşanmış alanları ile Fethiye adeta bir doğa şöleni gibi görünüyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin mekanı olan Fethiye, pek çok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Sizde Fethiye’de görülmesi gereken yerler için meraklanmaya başlamışsanız gezi rotamızı oluşturmaya başlayabiliriz.

fethiye gezilecek yerler

Fethiye’nin Olmazsa Olmaz Doğal Yerleri

  1. Kelebekler Vadisi
    Fethiye denince akla ilk gelen yerlerin başında Kelebekler Vadisi geliyor. Doğasının eşsizliğini dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız kadar ünlü olan bu vadide 80’den fazla kelebek türü bulunuyor. Fethiye’de en fazla turist ağırlayan bölgelerin başını çeken Kelebekler Vadisi’nde yüzme, yürütüş, dalış, tekne turu gibi çeşitli aktiviteler yapabiliyorsunuz. Ayrıca sahilinin temizliğini gördüğünüzde bir kere daha doğaya aşık oluyorsunuz. Tekne turu yapmadan dönmek istemeyeceğiniz bu vadiden sonra tekne turu ile farklı koylara da gezinti gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Ölüdeniz
    Fethiye’nin en güzel ve en genç mekanı şüphesiz ki Ölüdeniz. Buraya geldiğinizde çevrenizde farklı sporla uğraşan ya da çevrenin tadını çıkaran yüzlerce insan görebilirsiniz. Fethiye’de gezilecek yerler listenize Ölüdeniz’i eklemişseniz ve yükseklik korkunuz yoksa yamaç paraşütünü mutlaka denemelisiniz. Adrenalinin doruklara çıktığı bölgede profesyonel pek çok sporcu bulunduğu gibi dalış ve kampçılık alanları da bulunuyor.
    ölüdeniz plaj
  3. Saklıkent
    Adından da anlaşıldığı gibi Fethiye’de pek kalabalık olmayan ve doğası ile başınızı döndürecek Saklıkent tam bir huzur kaynağı. Kayalıkların arasından akan sulara güneş değmediği için buz gibi serin diyebileceğiniz bu bölgede yürüyüşler yapabilir ve ayaklarınızı serin sularda yüzdürebilirsiniz.
  4. Çalış Plajı
    Kalabalık ve eğlence kelimelerinin yan yana geldiği Çalış Plajı, Fethiye’nin en işlek bölgelerinden birini oluşturuyor. Güneşin ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için eşsiz bir yer ola Çalış Plajı’nın çevresinde gecenin geç saatlerine kadar hizmet veren restoranlar bulunuyor. Dünya mutfağının farklı tatlarını deneyeceğiniz bu yerde geceleri düzenlenen aktivitelerde de bol bol eğlenebilirsiniz.
  5. Kabak Koyu
    Tatilinizi sakin bir yerde yapmak istiyor ve Fethiye’de mütevazı bölgeler arıyorsanız Kabak Koyu mutlaka ve mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Tamamen doğanın içerisinde olacağınız bu yerde insanlardan uzak sessiz bir tatil geçirebilirsiniz. Denizi ve kayalıklar arasındaki yeşil bitki örtüsü ile Kabak Koyu unutulmazlar arasında yerini alacak.

Fethiye Tarihi Yerler

Doğanın tadını çıkarırken Fethiye’nin eski medeniyetlere ışık tutan tarihi mekanlarını da görebilirsiniz. Genellikle yabancı turistlerin daha sık ziyaret ettiği bu mekanlar farklı dinlerde kutsal sayılıyor. Anadolu’nun tarihi dokusunu gözler önüne seren tarihi bölgeleri bir rehber eşliğinde izlemek size çok fazla şey kazandıracaktır. Fethiye’de tarihi yerleri görmek istiyorsanız aşağıda listelediğimiz bu alanları görmenizi tavsiye ediyoruz.

  1. Kayaköy
    Fethiye’de en eski yerleşim alanlarından biri olarak tabir edilen Kayaköy, kayaların içerisine yapılmış olan evlerden oluşuyor. Adeta bir ölü şehir diyebileceğiniz Kayaköy, dağların yamaçlarında sıralanmış evleriyle buram buram tarih kokuyor. Ayrıca güneşin doğuşunu ve gün batımını izlemek için hem doğal hem de tarihi bir mekan arıyorsanız burayı görmelisiniz.
  2. Telmessos Amfi Tiyatrosu
    Bizans döneminden kalma Telmessos Amfi Tiyatrosu, Türkiye’nin en eski tiyatrosu olarak biliniyor. Döneminde arena olarak kullanılan bu tiyatroda hükümdarların halkın karşısına çıktığı ve önemli karşılaşmaların da yapıldığı biliniyor. Merdivenlerine oturduğunuzda kendinizi Bizans döneminde gibi hissedeceğiniz bölgenin doğal yapısı da görülmeye değer.
  3. Likya Yolu
    Yürüyüş yapmayı ve tarihi mekanları gezmeyi seviyorsanız Fethiye’nin çeşitli noktalarından Likya Yolu’na çıkabilir ve yürüyüşe çıkabilirsiniz. 555 kilometre uzunluğunda olan bu yol genellikle bahar aylarında harika bir doğaya bürünüyor. Fethiye Ovacık’tan başlayarak Antalya’ya kadar doğa yürüyüşleri yaparak tatilinizi bir spora dönüştürebilirsiniz.
  4. Fethiye Kral Mezarları
    Milattan Önce 4. yüzyıldan kalma olan bu mezarlar Amintas Kaya Mezarları olarak da biliniyor. Tarihi oldukça eski olduğu gibi dönemin sanat anlayışını da gözler önüne seren mezarlar bir dağın içerisine oyuklar şeklinde inşa edilmiş. Ayrıca Telmessos Amfi Tiyatro ile oldukça yakın olduğundan dolayı kolaylıkla uğrayabileceğiniz bir konumda yer alıyor.

kral mezarları

Fethiye’de gezilecek yerler listenize Patara Plajı’nı ekleyebileceğiniz gibi 12 Adalar ve Paspatur’u da ekleyebilirsiniz. Doğasına hayran kalacağınız ve keyifle gezeceğiniz Fethiye’de keşfedilmeyi bekleyen daha pek çok yer bulunuyor.

Tüm bu tarihi yerleri ve görülmesi gereken doğal güzellikleri görmek için zamana ihtiyacınız olacaktır. Otellerin yorucu ve kendi içine kapalı düzeni yerine Fethiye bölgesinde yer alan kiralık villa seçeneklerimiz ile hem rahat hem de keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik çevreyi dolaşmak için de bolca vaktiniz olacaktır.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış