Evini Kirala
Eylül'de Gezilecek Yerler
29.09.2020
Eylül'de Gezilecek Yerler

Akdeniz, yazın olduğu gibi eylül ayında da tüm cömertliğini sergiliyor. Deniz sıcaklıklarının diğer denizlere göre daha yüksek olduğu ve soğuk akıntılarının uğramadığı Akdeniz, eylül ayında deniz sezonunu kapatmayan ender tatil yerlerini bünyesinde barındırıyor. Üstelik, eylül ayı yazın kalabalığından uzak kalmak isteyen, daha sakin bir tatil dileyen, sıcaklarla arası iyi olmayan tatilcileri cezbediyor.

Eylül ayı, sıcaklıkların yazın olduğu kadar rahatsız etmediği, nemin mevsim normallerinde seyrettiği bir mevsim. Bu bakımdan da pek çok kişi, yaz yerine eylül ve kasım ortalarını tercih ediyor. Eylül ayında, deniz sıcaklıkları da yaz ayının sıcaklığında seyrettiği için deniz mevsimi sayılıyor. Üstelik, havada boğucu bir nem ve sıcaklık olmadığı için denizin tadı bir başka oluyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra, kültürel geziler için de eylül ayı tercih ediliyor. Özellikle antik kentlerin ve müzelerin yoğun olduğu Antalya ve Muğla, eylül ayını dolu dolu geçiren tatil beldelerinden başında geliyor.

eylulde gezilecek yerler

Antalya’da Eylül Ayında Gidilecek Yerler

Antalya, Kaş ilçesi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Kaş ve özellikle Kaş’ın Kalkan beldesi yazın deyim yerindeyse turist akımına uğruyor. Kaş, genelde hem kültür hem de deniz turizmi yaparken, Kalkan daha çok deniz turizmi ile tanınıyor. Ayrıca Antalya gerek iklimi gerek coğrafi yapısı ile su sporlarına ve ekstrem sporlara elverişli bir yer. Tüm bunlar sayesinde Antalya, eylül ayında, en az yaz ayları kadar hareketli bir yer.

Kaş için Ören Yerleri Tavsiyeleri

Ören yerleri, eylül ayını genelde yaza göre daha sakin geçirir. Kaş’ta bulunan neredeyse tüm ören yerleri açık hava müzesi şeklinde olduğu için eylül ayında kültürel geziler, iklim bakımından daha iyidir. Kaş’a gitmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken ören yerlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Antiphellos Antik Tiyatrosu, Antiphellos uygarlığından bize kalan tek tük yapılardan bir tanesi. Tam kıyıda olan bu antik tiyatro, Likya Birliğine mensup Antiphelloslar tarafından yapılmış. Enfes bir manzarası olan bu tiyatronun en üst basamağına çıktığınız zaman Meis adasını görebilirsiniz.

Patara Kalıntıları, Likya Birliği’ne başkentlik yapan Patara’da toplantıların yapıldığı devasa bir kent. Bugün, Kaş’tan 40 küsur km uzakta olan antik kentin yalnızca kalıntıları kalsa da mutlaka gidip görülmesi gereken bir yer.

Xanthos Antik Kenti, defalarca yağmalanmış, yeniden inşa edilmiş bir kent. Bu kent, gururlu halkı ile de nam salmış. Öyle ki buranın halkı, Pers işgali sırasında, Persler tarafından öldürülmemek için kendilerini yakarak intihar etmiştir. Kaş’a 50 – 55 km uzaklıkta olan bu kentin, gidiş yolu biraz zahmetli. Ama Unesco Kültürel Mirası listesinde kendisine yer edinmiş kalıntılardan birisi. Üstelik, oldukça büyük olan kentin yalnızca dörtte biri açığa çıkmış halde ve kazılar bugün de devam etmekte.

Kalkan'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Kalkan, daha çok plajları ile tanınıyor. Patara plajı bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda Patara Antik Kenti’nin de çok yakınında bulunan bu plaj, iyi restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Patara Plajı, girilmesi ücretlendirilmiş bir plaj. Müze kartınız varsa müze kart aracılığıyla da buraya giriş yapabilirsiniz.

Kaputaş Plajı hem dünyanın hem de Türkiye’nin mavi incisi. Oldukça meşakkatli bir yolla girilen bu plaj, gerçekten de çekilen tüm zorluklara değer. Masmavi ve içini görebileceğiniz kadar temiz bir denizi olan Kaputaş, mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Fırnaz koyu, yeşilin maviye sevdalandığı, arkası dağ önü de göz alabildiğine mavi olan bir koy. Özellikle eylül ayında, suyunun ılıklığı sizleri buraya aşık edecek. Ayrıca dilerseniz çamur banyosu da yapabilirsiniz.

Kalkanda yer alan Eylül ayında kiralanmaya uygun kiralık villa seçeneklerimiz için tıklayın.

Eylül Ayında Fethiye'de Gidilecek Yerler

Fethiye, Muğla’nın en gözde ilçelerinden bir tanesi. Turizm denilince akla ilk gelen yerlerden. Üstelik Muğla, Ege bölgesinde olmasına rağmen Antalya ile sırt sırta bir il. Bu bakımdan hem Ege hem de Akdeniz’den nasibini alıyor. Fethiye’de Ege’nin serin koyları olduğu kadar Akdeniz’in sıcaklığını sunan koyları da mevcut.

eylulde muğlada gezilecek yerler

Fethiye, dokuz adet tarihi kalıntıya sahip bir bölge. Tüm bu bölgeler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca koruma altına alınmış ve müzeye çevrilmiş halde. Üstelik tarihinde bir liman kenti olması bakımından, tersane inşaatında da kullanılmış. Bu bakımdan pek çok yerde hala kazıları devam eden ören yerleri bulunuyor. Fethiye’de gezilecek ören yerlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Tlos Antik Kenti
  2. Pınara Antik Kenti
  3. Fethiye Kral Mezarlığı
  4. Letoon
  5. Afkule Manastırı
  6. Telmessos Antik Kenti
  7. Sidyma Antik Kenti
  8. Araxa Antik Kenti

Fethiye ve Kaş için Konaklama Fikirleri

Kaş ve Fethiye gibi turistlerin yoğun olduğu yerlerde, villa kiralamak konaklama için en iyi seçenek. Özellikle tatilini gürültüsüz ve sakin bir halde geçirmek isteyen, dinlenme zamanlarında da doğadan kopmak istemeyen tatilciler, villa kiralayarak tüm bu isteklerini gerçekleştirebiliyorlar.

Villalar, havuzlu – havuzsuz, tripleks – dubleks gibi seçenekler ile sunuluyor. Ayrıca Kaş ve Fethiye’nin en güzel yerlerinde bulunuyor. Bahçe ve havuz bakımları sürekli olarak yapılan villalar, kalabalık ile tatil yapan tatilcilere de ekonomik bir çözüm sunuyor.

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış