Evini Kirala
En İyi Tatil İçin 10 Altın Öneri
31.12.2020
En İyi Tatil İçin 10 Altın Öneri

Tatil kişiden kişiye tanımı değişen bir aktivite olsa da herkesin beklentisi aynıdır: Enerji depolamak. Tatil zaten tam da bunun için vardır. Monotonluktan uzaklaşmak ve şehrin gerginliği yerine güzel enerjiler ile dolmak. Tüm bunları yapabilmeniz ve en iyi tatilinizi geçirmeniz için 10 altın öneriyi sizler için derledik:

  1. Tatilinizin sadece genel planını yapın.

Tatil planı elbette yapılmalıdır ama aniden gelişen durumlar için yapılacak bir plan olamaz. Sadece tedbir alarak tatilinizi genel olarak planlayın. Sonuçta tatilin amacının monotonluktan kurtulmak olduğunu unutmayın, çok titiz ve zamanlaması ucu ucuna olan bir tatil planı ile strese girmeyin.

  1. Tatile gideceğiniz yeri daha önce giden kişilere sorun. 

İnternet sayesinde bilgi paylaşımı artık bir zorluk olmaktan çıktı. Bu bakımdan tatil planınızı daha önce gerçekleştirenlerden yardım alın, gerekirse yerel rehberlere danışın. 

  1. Her tatil beldesinde turistler için ve yerel insanlar için ayrımı olduğunu unutmayın.

Yemek için esnaf lokantalarını tercih edebilir, turistlerin akın akın gittiği yerlerden ziyade yerel halkın sürekli alışveriş yaptığı dükkanları ziyaret edebilirsiniz. Yerel halka soru sormaktan çekinmeyin. En iyi rehber orada yaşayanlardır.

  1. Bütçenize “acil durumlar”ı ekleyin.

Tatil, bir anlamda güvenli ortamdan uzaklaşmak demektir. Yanınıza çok fazla nakit bulundurmayın ama acil durumlar için mutlaka bir bütçe oluşturun. 

  1. Fazla eşya ile tatile çıkmayın.

Tatile gittiğiniz yerden alacaklarınızı da hesaba katarak bavul oluşturun. Çok kıyafet ya da çok valizin yerleşme ve toparlanma zamanınızı uzatacağını bilmelisiniz, zaten kısa olan tatilinizi bu işlerle heba etmeyin.

  1. Kendi aracınızla çıkacaksınız aracınızın tüm eksiklerini mutlaka tamamlayın.

Cam sileceklerinden krikoya kadar tüm eksikleri gidermeye çalışın. 

  1. Tatile gideceğiniz yerdeki festivalleri takip edin.

Festivaller tatilinize renk katacak “bedava” eğlencelerdir. Bu bakımdan yerel festivalleri takip edebilir, festivallere denk gelen günlerde tatilinizi planlayabilirsiniz. Aynı durum spor amaçlı bir tatile çıkacaksınız hava durumu için de geçerlidir. Örneğin Fethiye’de yamaç paraşütü ya da Kalkan’da su sporları için en uygun olan zaman dilimlerini kontrol edip bu sporları daha zevkli hale getirebilirsiniz.

  1. Gideceğiniz yerin yerel lezzetlerini mutlaka tadın.

Global dünyada yerel lezzet kalmadığını, aynısının bulunduğunuz şehirde olduğunu düşünebilirsiniz ama bu sizi çok güzel yemeklerden mahrum edecek bir yanılgıdır. Yerel lezzetler her zaman yerinde güzeldir ve mutlaka deneyimlenmelidir.

  1. Bilmediğiniz yerlere gitmekten çekinmeyin.

Bazı tatil beldeleri, genel turist gezilerinde pek öne çıkmayan yerlere sahip olabilir. Bu alanlar genelde “kötü” ya da “görülmeye değmez” yerlerden ziyade turist gezilerinde önemli olmayan yerlerdir. Bilmediğiniz yerleri keşfetmekten çekinmeyin, her zaman kalabalığı takip etmeyin.

  1. Konaklamaya önem verin.

Konaklama tatilin gizli kahramanıdır. İyi bir konaklama, tatilinizin daha enerjik olmasını sağlar. Dinlenmiş, uykunuzu almış olarak yapacağınız geziler, her zaman daha çok keyif verir. Bu bakımdan, tüm turistlerin rağbet ettiği oteller yerine daha elit ve dinlendirici olan villa kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz.

Tüm bunlardan daha önemlisi, tatili doyasıyla yapmak, eğlenmek ve motive bir şekilde şehir hayatına dönmektir. Tatil, kendinize yapacağınız en büyük iyiliktir.

 

Kredi Kartı
3d Secure
Websitemiz Kredi Kartlı Alışverişlerde 256 Bit
SSL Sertifikası ile Korunmaktadır.
Whatsapp
Bize Ulaşın
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi0 Gece
  • Konaklama Tutarı0₺
  • Isıtma Ücreti0₺
  • Temizlik Ücreti0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Girişte Yapılacak0₺
  • Toplamxxx₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Opsiyon
Giriş-Çıkış